Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20705 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 11 Lipiec 2022, 16:23 Dane ze stacji o kodzie 12500 (Jelenia Góra) ;-)
Przepraszam, jeśli mało merytorycznych treści ode mnie padnie, ale tak się nieśmiało zastanawiam, co sobie myślicie o tych stronach pod kątem pogodowym? O ile w okresie październik-kwiecień raczej wolałbym przebywać tam gdzie mieszkam (aglomeracja krakowska, zachodnia Małopolska, oczywiście w pasie nizinnym, ewentualnie wyżynnym, pogórza i góry na południu województwa mnie niespecjalnie wówczas przyciągają) lub w sąsiednich regionach (Górny Śląsk, ewentualnie Kielecczyzna, wschodnia Małopolska, Podkarpacie, Lubelszczyzna), to między majem a wrześniem dane z tych okolic mi się naprawdę podobają (ponad chyba wszystko). Kotlina Jeleniogórska wydaje się być przednim miejscem, jeśli chodzi o pogodę na wakacje.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego.
Ostatnio zmieniony przez Bartek617 11 Lipiec 2022, 16:26, w całości zmieniany 1 raz
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20705 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 12 Lipiec 2022, 10:13
Racja, ta stacja synoptyczna lubi szczególnie często się znajdować po chłodniejszej stronie Polski, zwłaszcza gdy pojawia się "brzydszy okres", jednak ocieplenia wcześniej się w tych stronach pojawiają. Co mi się podoba, to też występująca zmienność zarówno termiczna jak i pogodowa.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 161 razy Wiek: 26 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13245 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 12 Lipiec 2022, 18:33
Jeleniogórska stacja kojarzy mi się przede wszystkim z oszałamiająco pięknym, potężnym grudniem 2010 Dla takiej zimy mogłyby się spełnić te szalone prognozy z ostatnich dni i każde marzenie Jacoba na najbliższe kilka miesięcy, poświęciłbym się
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum