Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 63 razy Wiek: 62 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 8318 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 1 Czerwiec 2025, 08:39 Maj na Kaszubach.
Podsumowanie maja;
Średnia temperatura miesiąca - +8,85*C
Średnia temperatura maksymalna - +15,17*C
Średnia temperatura minimalna - +2,53*C
Temperatura maksymalna - +22,6*C - 2 maj
Temperatura minimalna - ( -3,6)*C - 8 maj
Najniższa temperatura maksymalna - +7,6*C 17 maja
Najwyższa temperatura minimalnej - +11,4*C 28 maja
Dni z przymrozkiem - 12 dni
Dni z burzą - 1 dzień 2 maja
Ilość dni z temp. co najmniej 20*C - 5 dni 2,21,25,27,28 maja
Ilość dni z temp. max. poniżej 10*C - 3 dni 15,16,17 maja
Miesięczny opad - 49,5 mm.
Dni z deszczem - 10 dni
Dobowy największy opad - 12,9 mm 16 maja
Dni bezchmurne - 2 dni
Najbardziej wietrzny dzień - 16 maja
Najsłabszy wiatr - 19 maja
Hobby: Meteorologia Pomógł: 63 razy Wiek: 62 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 8318 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 1 Czerwiec 2025, 18:40
Chociaż maj był zimny to jeszcze nie takie najgorsze ale to ,że prawie codziennie mocno wiało więc przy takich stopniach jest nie przyjemne. Z resztą tegoroczny kwiecień był tylko o 0,2*C zimniejszy.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 1 Czerwiec 2025, 19:18
Zimy może nie są specjalnie warte pochwalenia (przynajmniej z mojego punktu widzenia- ale dla mnie w tej porze roku jednak liczy się bardziej komfort niż kwestie środowiskowe), podobnie jak i jesienie, za to jednak okres wiosenno-letni na swój sposób mnie ujmuje
Średnia temp. maja w tym roku w zasadzie wyszła w wielu miejscach bardzo podobna do tej od kwietnia
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Wysłany: 1 Czerwiec 2025, 19:42
Bartek jak wiesz ja od kwietnia a nawet od marca do końca października lubię ciepło ,którego u mnie za bardzo nie ma a od listopada do końca lutego niech jest porządna zima z mrozem bez odwilży i sporym śniegiem.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 2 Czerwiec 2025, 09:00
"Tragiczne" to pojęcie względne- dla mnie większą tragedią jest obecna niestabilność atmosfery przy podwyższonych temp. powietrza, owocująca niekiedy rozpierduchami...
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum