Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 20712 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 2 Lipiec 2025, 14:41 Seria gier "Don't whack"
Witajcie, chciałbym dzisiejszego dnia napisać o serii gier przeglądarkowych pod tytułem "Don't whack", które mimo wycofania wsparcia dla technologii Adobe Flash pozostają nadal dostępne w sieci (a niedawno nawet podobno doczekały się wypuszczenia wersji mobilnej, więc przeznaczonej na telefony komórkowe i tablety) W zasadzie trochę trudno swoją drogą nazwać te pozycje w obecnych czasach "grami", bo to są bardziej produkcje typu "wskaż i kliknij" ("point-and-click"), ewentualnie również logiczne (gdy trzeba połączyć są ze sobą dwie bronie, by osiągnąć "mocniejszy efekt", ale w części z szefem nie ma przynajmniej żadnej kombinacji) Tak więc te gry pod względem poziomu trudności nie stanowią raczej większego wyzwania (raczej jedynie spostrzegawczości oraz w przypadku łączenia przedmiotów logicznego myślenia), a składają się głównie z animacji- jaki scenariusz wyniknie, gdy wybierzemy określony przedmiot (w skutkach z reguły [poza nielicznymi wyjątkami] ten sam, bowiem kończący się śmiercią ofiary)
Ogólnie rzecz biorąc sceny krwawe jakie są tam obecne, mogą działać zniechęcająco i odpychająco z uwagi na drastyczność i okrucieństwo, ale pojedyncze przypadki nawet wydają się nieco bardziej zabawne niż przerażające: np. w pozycji "Don't whack your boss" gościu ogłusza swojego pracodawcę, wiąże go kablem lub paskiem do krzesła, później go ciągnie korytarzem, aż się szyba rozbija i tu się ślad urywa Na tym filmiku z przejścia gry (gameplay walkthrough) jest to bodajże 11 scena
Tak czy owak, tworząc ten wpis (będący w jakimś tam stopniu recenzją), nie chciałbym Broń Boże, byście pomyśleli, że podnieca mnie przemoc i agresja oraz że pochwalam agresywne zachowania tam obecne- bo to oczywiście nieprawda Moja intencja przy zakładaniu wątku była taka w zasadzie jak zwykle, że chciałem się podzielić, że znalazłem w internecie taką oto rzecz (pewnie niezbyt obecnie popularną). Chciałbym również zapytać, czy mieliście może kiedyś z nią styczność? Mam osobiście nadzieję, że z tego powodu sobie nie nagrabię punktów ujemnych u was Sam od siebie mam oczywiście tego faktu świadomość, że z uwagi na obecną nieprzeciętną brutalność należałoby wprowadzić tutaj ograniczenie wiekowe- no byłby to wskazany i zasadny pomysł jak dla mnie przynajmniej
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum