Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 21025 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 8 Czerwiec 2026, 00:40
Niech stracę, ja z tamtego okresu (22-24.10.) pamiętam wzrost temp. powietrza, ale lampy wcale, dopiero na ostatnie dni coś tam przyszło, gdy się ciśnienie trochę podniosło (w omawianych dniach akurat leciało po dnie)
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 179 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 38691 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 10 Czerwiec 2026, 21:01
pawel, mogła by mieć stany średnie lub wysokie. Bo tak to przez te rzeki i opadające wody gruntowe nikt nie gada o tym jak chłodno jest już od ponad roku, tylko każdy zwraca uwagę na tę suszę. Poza tym po ludzku lubię fajne opady i wilgoć, bujną zieloną trawę i błotko. Mam prawo.
_________________ 24.03.2006-24.03.2026. 20 lat pogodowej pasji w jej różnych odmianach. Pora na kolejne
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 21025 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 12 Czerwiec 2026, 16:41
Przepraszam, miałem pisać, że Wyspy Owcze są obszarem nizinnym (terytorium zależnym od Danii), ale po spojrzeniu na mapę uświadomiłem sobie, że wysokość się tam zmienia na krótkich odległościach- większe osadnictwo występuje głównie w pobliżu stolicy (Thorshavn), no i z uwagi na to nierówne ukształtowanie terenu na archipelagu trudno tam raczej dostrzec rzekę Wyspa została podzielona przez morze na mniejsze wysepki
Tak dużo osób narzeka na klimat w tamtych stronach, a ja nie wiem, myślę nieśmiało, że gdyby się odjechało dosłownie kawałek od największej miejscowości, pewnie niejedna osoba mogłaby dostrzec biały raj Jak stacja pomiarowa obejmuje lokalizację z miasta (zamiast jednego z pobliskich wzniesień), to tam klimat na ogół raczej będzie wyraźnie łagodniejszy Podobnie jakby nie wiem porównano szczyt Szyndzielnia z dzielnicą Bielska-Białej gdzie znajduje się regionalnie aeroklub Patrząc na różnice w wysokości i mimo bliższego położenia Pogórza Śląskiego (z 2-3, może góra 4 równoległe przecznice położone na południe od drogi prowadzącej w stronę Cieszyna oddzielają to miejsce od gór), temu obszarowi będzie raczej bliżej pogodowo i klimatycznie do centrum miasta
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum