Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 30 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 21212 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 5 Październik 2026, 01:04
Sierpień 2020
1. Lubuskie
2. Zachodniopomorskie
3. Małopolskie
4. Podkarpackie
5. Wielkopolskie
6. Pomorskie
7. Lubelskie (4 miejsca w górę)
8. Dolnośląskie i Świętokrzyskie
10. Śląskie
11. Opolskie i Warmińsko-mazurskie
13. Łódzkie (5 miejsc w dół i tu akurat znowu w głowie wykluczylem wpływ S na to województwo )
14. Kujawsko-pomorskie i Podlaskie
16. Mazowieckie
Hobby: Wszystko! Pomógł: 179 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 39232 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 5 Październik 2026, 01:09
Teraz dobrze, tradycyjnie
Mnie pamiętam że zaskoczyło w drugą stronę jak Ciebie, że W jednak wyraźnie bardziej od SE się wybił, mi się wręcz kojarzyło to bardziej z rozkładem NW/SE>>SW/C/NE, ale to chyba zbyt piromańskie myślenie
Ty za to jednak nie doceniłeś faktu, że to jednak C było najzimniejszą plamą, dużo bardziej niż E, no i nie uwzględniłeś tego, że chłodny sektor sięgał SW (co z kolei ja przeceniałem)
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 30 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 21212 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 5 Październik 2026, 01:20
No ja doskonale zdawałem sobie sprawę z bordowej W ściany, ale generalnie bardziej ten układ widziałem coś a'la W + coś między S a SE >>> NE/C/ coś między S a SW
Wysłany: Wczoraj 14:51
Dobrze masz: kujawsko-pomorskie
O 6 miejsc w górę daj województwo w którym definiująca składowa zawyżała
Za to o 6 miejsc w dół województwo, którego jedna ze składowych była owszem zawyżająca, ale nie aż tak za to druga była dość neutralna a nawet bardziej zaniżająca jak już, ale to w zależności od miejsca no i trzecia o minimalnym znaczeniu była zaniżająca
O 4 miejsca w górę województwo, którego definiująca składowa była naturalna lub też trochę zaniżająca miejscami, ale tam zdeycydowanie nie, no i tu minimalny wpływ można przypisać jeszcze jednej, zawyżającej składowej
Za to DWA województwa o 4 miejsca w dół
- główna składowa jednego z nich była zawyżająca, ale przeceniasz trochę jej moc, no i druga o znacznie mniejszym znaczeniu też zawyżała
- obie składowe drugiego z nich zaniżały
O 3 miejsca w górę województwo którego główna składowa zawyżała, zwłaszcza w strategicznych miejscach no i druga mniej istotna też zawyżała
Za to o 3 miejsca w dół opuść DWA sąsiednie województwa
- jedna składowa pierwszego z nich owszem zawyżała, ale musisz docenić wpływ drugiej, podobnie istotnej, która zaniżała
- za to ta zaniżająca była bardziej istotną w tym drugim województwie, a ta zawyżająca już mniej
Hobby: Wszystko! Pomógł: 179 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 39232 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: Dzisiaj 0:02
1. podkarpackie
2. świętokrzyskie
3. małopolskie (3 miejsca w górę)
4. śląskie (6 miejsc w górę)
5. lubelskie (4 miejsca w dół)
6. opolskie
7. łódzkie (4 miejsca w górę)
8. podlaskie (3 miejsca w dół)
9. mazowieckie (6 miejsc w dół)
10. dolnośląskie
11. pomorskie
12. zachodniopomorskie (4 miejsca w dół), warmińsko-mazurskie (3 miejsca w dół)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum