Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 179 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 39129 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 1 Styczeń 2021, 22:25
Styczeń już niemalże pewny, luty i marzec z powodu SSW raczej też. I myślę, że potem już może nawet nic nie być, jakbym miał wybór chciałbym oczywiście jeszcze grudnia i chyba czerwca z sierpniem.
_________________ Wrzesień 2024 na Dolnym Śląsku to złoto i potęga
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 30 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 21118 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 1 Styczeń 2021, 22:28
Ja bym chciał poza 1 kwartałem jedynie grudnia i sierpnia. I jeszcze może listopada, ale nie jakiegoś bylegowna jak 2007 tylko porządnego fioletu jak listek 1993
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 28 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 21258 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 1 Styczeń 2021, 22:31
Mi się wydaje, że styczeń zapisze się poniżej norm, luty i marzec będą w okolicach złotego środka, kwiecień ciepły, maj normalny (tzn. cieplejszy niż ostatnie 2), od czerwca do sierpnia podobnie jak rok temu (tzn. anomalie temp., zjawiska pogodowe czy ogólnie aura będą raczej odmienne), wrzesień typowy lub powyżej średniej, październik ciepły, listopad i grudzień przeciętne termicznie. Wiem, to uproszczone założenie, ale mam nadzieję, że coś się z tego sprawdzi.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 179 razy Wiek: 28 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 39129 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 1 Styczeń 2021, 23:49
No luty i marzec to przypuszczenie, które oczywiście nie musi się sprawdzić, ale no błagam, bądźmy poważni xd
Swoją drogą dziwię się, że wiele osób tutaj pisze o lutym i marcu, a nikt o styczniu, rozumiem, że patrzycie z punktu widzenia "kurortowego" południa, ale ogólnokrajowo, północ i zachód w pierwszej dekadzie mocno obniżą anomalię, a od 8.01 już większy chłód będzie w całej Polsce.
Wysłany: 1 Styczeń 2021, 23:57
FKP napisał/a:
kmroz, Do 8.01 jest osiem dni
I nie będę one szczególnie ciepłe, tj na S i E będą na plus, ale Polska to też zachód, który pierwszy raz od co najmniej zimy 2012/13 (a nawet nie jestem pewny, że wtedy tak było), doświadczy 15-20 cm pokrywy śnieżnej w tych dniach. Tam to już serio zapomnieli co to prawdziwy śnieg, my na wschodzie mieliśmy styczeń 2019 stosunkowo niedawno, a oni... no cóż
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum