Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 165 razy Wiek: 27 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13450 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 13 Październik 2020, 20:54
Ja nie mogę, ależ ten rok mnie epicko strollował
30 września napisałem: "Właśnie sobie uświadomiłem, że straciłem wspaniałą szansę na absolutny rekord najwyższej dobowej sumy opadów dla października. Dziś (30 września) spadło u mnie aż 38 mm. Zabrakło jednego dnia, a na domiar złego, jest to wina roku przestępnego. Gdyby luty miał 28 dni, dzisiaj byłby już październik i w pięknym stylu pobilibyśmy tutaj rekord z 1998 roku wynoszący 35,8 mm. Nie wiadomo czy i kiedy, za ile lat taka sytuacja się powtórzy"
"czy i kiedy, za ile lat..." Nie no, ja naprawdę to napisałem
Minęło 13 dni i właśnie dzisiaj pobiliśmy rekord w pięknym stylu. W Nowym Sączu spadło 41 mm deszczu. To największa październikowa suma opadu w historii, a zarazem najbardziej mokry dzień od 18 lipca 2018 roku. Na razie jednak nie edytuję posta z 6 września, w którym ukazałem ranking najbardziej wilgotnych dni. Możliwe, że na tej zmianie się bowiem nie skończy
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 165 razy Wiek: 27 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 13450 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 23 Wrzesień 2021, 13:30
17 września dobowa suma opadów w Nowym Sączu wyniosła aż 33,9 mm, a tym samym usytuowała się na ósmym miejscu mojego rankingu wrześniowych ulew. Łącznie w ciągu dwóch dób 16-17 września spadło aż 56,4 mm. Ten rok naprawdę stara się pod względem opadów i ma już pewne miejsce w pierwszej dziesiątce, może nawet zakręci się blisko czołówki
Wysłany: 23 Wrzesień 2021, 13:55
Niestety tylko 14,5. Za to 16 września, kiedy przyszła burza i opady się rozpoczęły, średnia wyniosła aż 18,9 stopnia i była najwyższą w tym miesiącu (chyba że nadchodzące "lato" ją przebije ).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum